- Brak na stanie
Wacaco Nanopresso czarny z adapterem to przenośny ekspres podróżny, który pozwala delektować się smakiem autentycznego espresso na każdej szerokości geograficznej.
Dzięki genialnie lekkiej konstrukcji, łatwej obsłudze oraz ciśnieniu 18 barów, urządzenie Wacaco Nanopresso pozwala na przygotowanie mocnego espresso z pianką w kilkadziesiąt sekund. Potrzebujesz jedynie mielonej kawy, gorącej wody oraz Nanopresso.
Kawa na wynos
Wacaco Nanopresso cechuje się kompaktową i lekką konstrukcją ważącą zaledwie 336 g. Ekspres podróżny Wacaco Nanopresso wykonano z wytrzymałego tworzywa (wolnego od szkodliwego Bisfenbolu) oraz stali nierdzewnej (portafilter).
Urządzenie spełnia międzynarodowe normy bezpieczeństwa EU, RoHS, LFGB, GB oraz FDA. Niewielki ciężar oraz mały gabaryt, powodują, że Wacaco Nanopresso może nam towarzyszyć w pracy, podróży lub trekkingu.
Poczuj się jak barista
W Wacaco Nanopresso możemy stosować dowolne gatunki kawy mielonej, umożliwiając nam wejście w aromatyczny świat baristyki.
Samodzielne mielenie ziaren pozwala nam także efektywnie kontrolować proces parzenia kawy, dzięki czemu przygotowanie prawdziwego 75 ml espresso nie będzie już dla nas wyzwaniem.
Ekologiczny ekspres
Łatwość i komfort obsługi Minipresso wynika z jego innowacyjnej konstrukcji, która nie wymaga prądu, sprężonego powierza oraz wkładów N2O. Urządzenie obsługiwane jest ręcznie, poprzez wciskanie półautomatycznego tłoka, który wtłacza gorącą wodę do pojemnika z kawą.
W porównaniu do innych ekspresów Wacaco, w Nanopresso wkładamy o 15% mniej procent siły wymaganej do ekstrakcji kawy. Dzięki zastosowaniu półautomatycznego tłoka proces pompowania jest znacznie prostszy i szybszy.
Podczas pierwszych 8 ruchów pompką wytwarza się odpowiednie ciśnienie 18 barów (261 psi), co pozwala na ekstrakcję kawy o intensywnym smaku i aromacie.
Nanopresso jest także łatwy do czyszczenia i konserwacji dzięki możliwości rozłożenia.
Szybkie i proste parzenie
Wacaco Nanopresso jest proste i intuicyjne w obsłudze, dlatego proces przygotowania kawy zajmuje zaledwie kilkadziesiąt sekund. Za pomocą miarki wsypujemy zmieloną kawę do koszyczka filtra, po czym wyrównujemy ją i ubijamy.
Zagotowaną wodę wlewamy do zbiornika (dolna część ekspresu). Na zewnętrznej ściance Odblokowujemy tłok (obracając w lewo) i kilkukrotnie wciskamy, po chwili możemy cieszyć się espresso z obfitą pianką.
Dwie metody parzenia
W komplecie otrzymujemy także adapter, który pozwala na parzenie kawy przy użyciu oryginalnych kapsułek Nespresso. Największą zaletą stosowania kapsułek są przede wszystkim wygoda oraz jakość parzenia.
Kawa stosowana do kapsułek jest odpowiednio mielona, precyzyjnie odmierzona oraz ubijana z siłą znacznie większą, niż jesteśmy w stanie osiągnąć ręcznie. Dzięki kapsułkom smak kawy jest idealnie harmonijny i powtarzalny, a sam ekspres łatwiej utrzymać w czystości.
W zależności od potrzeb i sytuacji w ekspresie możemy stosować tradycyjnie mieloną kawę lub profesjonalne kapsułki Nespresso.
Zastosowania